top of page
864_edited.jpg

HİZMETLERİMİZ

TERAS – ÇATI – YEŞİL ÇATI YALITIM SİSTEMLERİ

Teraslarda su izolasyonu uygulamasın doğru ve kusursuz olarak yapılması gerekmektedir. Su yalıtımı uygulamasında doğru bir yalıtım malzemesi kullanılmaz ve kalitesiz bir işçilikte bunun içine dahil olursa teraslarda su sızıntısı kaçınılmaz olur.

Poliürea

Poliürea su yalıtımı ve zemin kaplaması olarak kullanılan yeni teknoloji bir üründür. Başlıca kullanım alanları; İnşaat-yapı, deniz taşımacılığı, karayolu taşımacılığı, endüstriyel üretim alanları, su arıtma tesisleri ve havuz yalıtımlarında kullanılmaktadır.

Poliüretan

Teras, çatı, balkon ve dere oluklarında, fayans altı ıslak hacimlerde, çiçeklikler, temel perde duvarlarında suya ve korozyona karşı, bina dış cephelerinde, ahşap ve sac türü uygulamalarda suya karşı güvenle kullanılan bir malzemedir.

Bitüm Poliüretan

İki bileşenli, Bitüm poliüretan esaslı su yalıtım malzemesidir. Sürüldüğü yüzeye mükemmel yapışarak suya ve rutubete dayanıklı çatlak örtme özelliğine sahip esnek bir tabaka oluşturur. Teras, çatı, balkon ve dere oluklarında, fayans altı ıslak hacimlerde, çiçeklikler, temel perde duvarlarında suya ve korozyona karşı, bina dış cephelerinde, ahşap ve sac türü uygulamalarda suya karşı güvenle kullanılan bir malzemedir.

  • Temel ve Perdelerde,

  • Çiçeklik yalıtımlarında,

  • Yatay ve düşey yüzeylerde,

  • Bodrum, mahzen gibi alanlarda,

  • Yapıların toprak altında kalan kısımlarında,

  • Dış mekanlarda,

  • Çökertme tankları ve istinat duvarlarında,

  • Balkon ve Teraslarda (seramik altı)

PVC

PVC de teras yalıtımınız için ideal bir uygulama ürünüdür. PVC Su Yalıtım Membranları temelden çatıya ve tüm ara katmanlara kadar uygulanabilen ideal bir su yalıtım malzemesidir. Pvc Membran Uygulamaları tüm yüzeylerde başarılı su izolasyonu uygulanmaktadır. Pvc su yalıtım membranları, inşaat sektörünün ihtiyacı olan temelden çatıya, barajdan kanaletlere, tünellerden yer altı yapılarına kadar her türlü iklime ve uygulama koşulları için güvenli tek kat uygulama ile çözümler geliştirilir.

Bitümlü Membran

Bitümlü membran, yapılarda suyun, nemin neden olduğu olumsuz etkilere karşı korunma, yaşam alanlarına konforlu bir su izolasyonu sağlanımı amacı ile yapıların özellikle temel, perde, bodrum, bahçe, teras ve çatılarında, köprü, viyadük gibi farklı yüklere ve hava şartlarına maruz kalan yapıtlar içinde uygun bir su izolasyon malzemesidir.

İsminden de anlaşılacağı gibi bitüm esaslı bu yalıtım malzemesi reçinesinde yapısını güçlendirici çok farklı polimerler içermektedir. Bu polimerler malzemeye çok farklı dayanımlar katmakla beraber ürünün kolay uygulanmasında ve mükemmel bir izolasyon sağlamasında başrol oynamaktadır.

Polimerlerle takviye edilmiş bitüm, farklı çekme, kopma ve yırtılma dayanıma sahip polyester yada cam tülü taşıyıcılar kullanılarak nihai özelliklerine ulaşmaktadır. Taşıyıcı özellikleri ile doğru orantılı olarak çok farklı detaylarda ve iklim şartlarına uyumlu, uygulama ve kullanım kolaylığı sunarken, bitümlü membranı diğer su yalıtım malzemelerinden ayıran önemli bir avantaj olarak karşımıza çıkmaktadır.

PERDE SU YALITIMI

Yapıyı taşıyan temelin üzerine su basmasına kadar demir donatıyla güçlendirilerek inşaa edilen betonarme duvarın dış etkenlerle tüm ilişkisinin kesilerek muhafaza edilmesi için yapılan tüm uygulamalara perde su izolasyonu denir.

Perde su izolasyonu konutlar ve yapıların su izolasyonu ile ilgili en önemli bölümüdür. Bu nedenle temel ve perde izolasyonu bir kez yapıldığından son derece dikkatli davranılmalı ve risksiz bir uygulama tercih edilmelidir.

Toprak altı sularının temel ve perde duvarlarına nüfuz etmesi sonucu hızlı şekilde korozyon oluşur. Bu da binaların hastalandığını gösterir.

Çimento Esaslı Yalıtım Sistemleri

Çimento esaslı su yalıtım malzemeleri: Adından da anlaşılabileceği gibi çimento esaslı olup su ile karıştırılarak ve sürülerek uygulanan malzemelerdir. Tek bileşenli olan tipleri; toz haldedir ve uygulamadan önce su ile karıştırılarak sürülebilir kıvama getirilirler. İki bileşenli olan tipleri ise, ayrı paketler halinde sıvı ve toz bileşenden oluşur. Üretici tavsiyesine göre gerekiyorsa su ile de karıştırılabilir.

Bitüm Esaslı Yalıtım Sistemleri

Bir veya iki bileşenli tipleri vardır. Bir bileşenin bitüm olması gerekir. Kullanıma hazır tek bileşenli tipleri mevcuttur. İki bileşenli tiplerinde ise ikinci bileşen priz hızlandırıcı ve sertleştirici olarak karışıma katılır. Mala, fırça ile sürülerek veya özel teçhizat ile püskürtülerek sadece suyun geldiği dış (pozitif) taraftan uygulanırlar.

Temel ve toprak ile temas halindeki perde duvarlarının yalıtımı ve bohçalama yapılırken bitüm örtülere astar olarak yapılan uygulamalar başlıca kullanım alanlarıdır.

Poliüretan Köpük Sistemleri

Yüzeylere sıcak püskürtülen 100% katı solvent içermeyen aromatik, çift komponentli sprey olarak metal, beton, ahşap ve diğer önerilen yüzeylere uygulanabilen esnek yapılı modifiye ısı yalıtım kaplamasıdır. Yalıtımdan sonra Sprey Poliüretan Köpük veya Strafor yapılması gerekmektedir.

Uygulama başarılı şekilde tamamlanmış olur.

ENJEKSİYON SU YALITIMI

Enjeksiyon su yalıtım bina bodrum kat perde duvarlarında, otopark duvarlarında, teras kat tavan betonlarında ilk yapım esnasında veya sonradan oluşan çatlaklıklardan bina içerisine su girişleri olmaktadır. Bu su girişleri pozitif yönden su yalıtımı yapımına imkan olmayan noktalarda negatif yönden enjeksiyon uygulaması yapılarak su girişi engellenebilir.

Uygulama yapım esnasında çatlak alanlar açılarak çapraz sıralı enjeksiyon dübelleri monte edilmekte ve enjeksiyon su yalıtım uygulaması yapılmaktadır. Binadaki çatlaklar statik ve dinamik çatlaklar, taşıyıcı yapıdaki çatlaklar ve taşıyıcı olmayan yapıdaki çatlaklar, kuru ve ıslak çatlaklar, sıvalardaki kılcal çatlaklar, binalardaki oturma çatlakları gibi gruplara ayrılmaktadır.

Özellikleri;

  • Enjekte edildikten sonra su ile reaksiyona girerek şişer.

  • Genel olarak iki bileşenden oluşur.

  • Tek kompenat haline getirilerek kullanılabilir.

  • Sıvı olduğundan tüm çatlakları doldurur.

  • Su ile temas halinde sıvı halinden yaklaşık 15 katı genleşir.

  • Reaksiyon hızı (köpük oluşumu), reçine karışımı arttırılarak arttırılabilir.

  • Esnektir çatlak ve boşluk içerisinde çalışabilir.

ISLAK HACİM SU YALITIMI

Islak hacim su yalıtımı, banyo su yalıtımı, wc su yalıtımı problemleri, tavanlarda görülen su lekeleri ve damlalar, ıslak duvarlar ve banyoya bitişik duvarlarda kabaran boya ve duvar kağıtları sık sık ve yoğun su teması gözlenen bu ortamlarda suyun verdiği hasarlardan sadece bazılarıdır.

Özellikle otel, AVM ve iş merkezi gibi hizmette ara verilemeyen binalarda tuvalet, duş alanı, WC, mutfak, çamaşırhane, hamam, banyo gibi ıslak hacim su yalıtımı hatasız ve sorunsuz olarak yapılması önem kazanmaktadır. Modern konutlarda ise yaşam konforunun sağlanması için ıslak hacim su yalıtımı, banyo su yalıtımı ve wc su yalıtımı yapılması kaçınılmazdır.

Banyo

Banyolarda çok fazla nem oluşmaktadır. Duş ve küvet alanlarından sıçrayan sudan ve banyodaki tüm su kaynaklarından buhar meydana gelmektedir ve bu nem, duvar ve zemine yerleşmektedir.

Küvetin taşması gibi küçük sakarlıklar sonucunda bile, büyük miktarda nem serbest kalabilmektedir. Çamaşır makinası da banyoda bulunmaktadır. Ayrıca günümüzde hemzemin duşlar moda olmuş durumdadır. Bu duşlarda, su, duş teknesinde tutulmamakta, direkt olarak hemzemin giderden, bina ana giderine iletilmektedir.

Banyo su yalıtımı bu sebepten çok çok önem taşımaktadır.

Havuz

Yüzme havuzlarında betonarme duvar ve zemin tek başına su sızıntısını engelleyecek özellik taşımaz. Su tahliye delikleri, su girişleri, pencereler, beton yapıdaki duvar ve zemin birleşim yerleri gibi özel noktalar sızdırmazlık açısından zayıftır. Ayrıca betonarmede oluşabilecek çatlaklar da su sızıntısını kolaylaştırır. Havuz içi yüzeylerine yapılacak seramik ve derz dolgu uygulaması ise tek başına su yalıtımı sağlamaz.

Havuz kimyasalları zaman içinde yüzme havuzlarındaki derz dolgularını aşındırabilir. Bu durumda seramik yapıştırıcısı da zamanla özelliğini koruyamaz ve kabarmaya başlar. Havuz su yalıtımı da tüm bu sorunlarınız için başlıca çözüm olacaktır.

WC

WC gibi ıslak mekanlar genellikle seramik ile kaplıdır. Ancak seramik uygulaması tek başına su yalıtımı sağlamaz. Su yalıtımı yapılmamış ıslak mekanlarda suyun döşeme ve duvarlardan sızması komşu bölgelerde bozulmalara yol açabilir.

Alçı, ahşap, gaz beton gibi hassas yüzeylerin su alması ancak pahalı tamiratlar ile telafi edilebilir. Islak mekanlarda kritik noktaları da göz önüne alarak yapılacak uygun bir su yalıtım uygulaması etkin bir yalıtım performansı ve konfor sağlar.

Seramik derzleri suyun geçişi açısından risk oluşturan bölgelerdir. Duvarların birbiri ile ve duvarların zeminle birleştiği köşelerde genellikle su geçişini kolaylaştıran çatlaklar oluşur. Tesisat boruları veya su giderleri gibi özel noktalarda da durum aynıdır. Islak hacimlerden su sızması alt katlarda veya yan odalarda hasara neden olur.

Balkon

En önemli konulardan birisi de, yaşam alanı olarak kullandığınız balkonlarınızın zemin kısmı suyu sızdırması ve betonun zamanla çürümesine sebep olmasıdır. Sadece bununla ibaret değil zemini kaplamış olduğunuz kalebodur veya fayanslarınız da zamanla atar ve yerinden kopmaya başlar. Balkon su izolasyonu sayesinde böyle bir sorun ortadan kalkmaktadır. Balkon yalıtımı ile tüm zeminde su geçirgenliği ortadan kalkmaktadır.

Su Deposu

Su deposu izolasyonu apartman ve site yöneticilerinin çoğunlukla sorun olmadan göremedikleri bir gerekliliktir. Su deposunda sızıntılar başlamasa dahi su deposu izolasyonu yaptırmanız, hem hijyen açısından hem de binanın temellerinin sağlıklı kalması bakımından önemlidir. Zira su deposu izolasyonu sadece mevcut sızıntıları değil aynı zamanda ileride oluşabilecek sızıntıları başlamadan önlemek amacıyla yapılmaktadır.

Su depoları zamanla eskidiği veya su kaçırdığı için eski depoyu iptal edip çok yüksek ücretlerle zaten yer probleminin olduğu binanızda yeni bir depo yaptırmak için yer aramanıza ve masraf yapmanıza gerek yoktur. Mevcut su deposuna, yeni su tankı yapımının %70 az maliyetinde su sızıntısını tamamen önlemek mümkündür.

bottom of page